4 Leren

Leer in het Nederlands over fietsen www.lauraspeaksdutch.info

Nederlands leren

www.lauraspeaksdutch.info

Je wordt tijdens je vakantie verliefd op een Spanjaard, Fransman of Australiër. Jij leert zijn taal. En hij? Met de podcast Laura Speaks Dutch kan je geliefde in elk geval de basisprincipes van het Nederlands leren. Laura speaks Dutch wordt gemaakt door Brenno de Winter. Hij werd in 2006 verliefd op een Amerikaanse en leerde haar met zijn podcast over Nederland, de ‘g’ in goedemorgen en andere Nederlandse uitdrukkingen. De relatie mislukte, maar Brenno en zijn site waren inmiddels ontdekt door Duitsers, Amerikanen en zelfs Chinezen. Die hem nog steeds bedanken in hun eerste woordjes Nederlands. De twintig minuten durende mini-inburgeringslessen worden inmiddels zo’n 30.000 maal per maand gedownload. Je moet wel tegen het vreselijke Engelse accent van Brenno kunnen (dat hij gelukkig al in aflevering 1 erkent te hebben). (TK)

Met bijdragen van Titia Ketelaar, Marten Mantel, David Vlietstra en Robbert Weij