200 miljoen euro voor baas hedgefonds

Amsterdam. Dat de malaise op de internationale financiële markten niet voor iedereen ellendig is, bewijst Adam Levinson. De 38-jarige hedgefondsmanager van de Amerikaanse beursgenoteerde investeringsmaatschappij Fortress heeft een beloning gekregen van 31 miljoen aandelen. Tegen de huidige beurskoers zijn die ruim 300 miljoen dollar (200 miljoen euro) waard. Daarmee is Levinson op slag de best betaalde werknemer van Wall Street. Het aandelenbelang, goed voor 7 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van Fortress, is in april toegekend, zo ontdekte zakenkrant The Wall Street Journal maandag in een melding bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. De beloning dankt Levinson niet aan zijn recente prestaties. Het onderdeel van Fortress dat hij leidt, het wereldwijde Macro Hedgefund, verloor dit jaar 2 procent van zijn waarde. Toch is de directie van Fortress als de dood dat Levinson door een concurrent wordt weggekocht. Of dat hij voor zichzelf begint. Hij staat bekend als een financieel genie en een keiharde werker.