Regering is hypocriet

Waar ik me vreselijk over kan opwinden is de hypocriete, halfhartige houding die onze regering, het IOC, maar ook de media innemen ten aanzien van China. In de aanloop naar de Olympische Spelen wordt het land tegen het licht gehouden, maar dan is de keus om de Spelen daar te houden al lang genomen. Mosterd na de maaltijd.

Premier Balkenende accepteert de uitnodiging om de opening bij te wonen, verblijft nog een paar dagen in China, om dan op de laatste dag bij een ontmoeting met de president nog wat te zeggen over de mensenrechtensituatie in het land. Dat irriteert me mateloos; eerst de gastvrijheid aanvaarden en vervolgens de gastheer schofferen! Het punt van kritiek is ernstig genoeg, waarom dan deze uitnodiging aanvaard? Nederland heeft gekozen voor meedoen, om bij het verlaten van het feestje de gastheer nog even te bekritiseren. Dat vind ik nou klein!

    • Ingeborg Hoogstad Amersfoort