Radio Voorkeur

Kunststof. Frénk van der Linden praat met grafisch vormgever Paul Mijksenaar. Zonder zijn bewegwijzering zou de reiziger hopeloos verdwalen op Schiphol en andere luchthavens, zoals New York, Abu Dhabi, Athene en Frankfurt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Tweede van vijf uitzendingen over de Franse componist Gabriel Fauré (1845-1924). Hij schreef geen grote symfonieën en opera’s. Het ontbrak hem aan tijd en zelfvertrouwen. Maar zijn liederen, kamermuziek en religieuze muziek (waaronder het bekende Requiem) bestaan uit pure, vloeiende melodieën gekoppeld aan Franse lichtvoetigheid. Radio 4, 19.30-20.00u.

Mixtuur. Hommage aan de Britse dichter en schilder William Blake (1757-1827). Bijdragen van Mark Stewart, Patti Smith, John Tavener en Neil Young. Met muziek van o.a. Billy Bragg, Mark Stewart & The Maffia, Allen Ginsberg, The King’s Singers en Neil Young. België Klara, 22.08-23.00u.

Radio Olympia. Live vanuit het HHHuis in Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Regelmatig onderbroken door het nieuws. Radio 1, vanaf 3.04 doorlopend tot woensdag 17.00u.