Personeel staakt op Zaventem Brussel

BRUSSEL. Op de luchthaven van Zaventem (Brussel) staakte gisteren het personeel van Aviapartner en Flightcare. Deze bedrijven handelen onder meer bagage af. Honderden passagiers wachtten daardoor tevergeefs op hun bagage. Het bagagepersoneel staakte tegen de te hoge werkdruk. Waar vroeger vijf mensen aan een bagageband stonden, zouden het er nu nog maar drie zijn. Het personeel wees gisteren in de loop van de dag een voorstel van de directie af, omdat het niet voldoende zou zijn. Later op de dag sloot ook personeel van andere diensten zich bij de staking aan. Zo legde een aantal mensen dat op de baan werkt voor het taxiën en parkeren van een vliegtuig, het werk neer. Zelfs als de partijen snel tot een oplossing komen, zullen ook vandaag nog de gevolgen van de staking bij Aviapartner en Flightcare voelbaar zijn, volgens de luchthavenbeheerder. Bussen werden ingezet om gestrande passagiers van Brussel naar Charleroi en Luik te brengen.

Lees meer over de nieuwe werkwijze van private equity op nrc.nl/private_equity