Padraig Harrington wint laatste major van dit golfseizoen

BLOOMFIELD HILLS. Padraig Harrington heeft het negentigste PGA Championship, het laatste Major van het jaar, op zijn naam gebracht. De Ierse golfer voltooide de laatste ronde op de baan van de Oakland Hills Country Club in Bloomfield Hills in 66 slagen, vier onder par, en bracht zijn totaal daarmee op 277 (-3). Daarmee bleef hij de Spanjaard Sergio Garcia en de Amerikaan Ben Curtis twee slagen voor. Het veroveren van de fameuze Wanamaker Trophy betekende Harringtons derde majortitel. Hij was ook tweemaal op rij de beste in het Brits Open. De Ier maakte bovendien, na 78 jaar, eindelijk een einde aan de mythe dat een Europeaan het PGA-kampioenschap in de Verenigde Staten niet kan winnen. Het leverde hem de hoofdprijs van 1,35 miljoen dollar (900.000 euro). ”De adrenaline stroomde rijkelijk”, keek de 36-jarige opvolger van Tommy Armour (1930) terug. ”Dat moet je maar accepteren en er het beste van proberen te maken.” De Dubliner is de tweede golfer na Tiger Woods die zowel het British Open, vorige maand voor de tweede keer, als aansluitend het PGA Championship op zijn naam bracht. De Amerikaanse titelverdediger deed niet mee. Hij herstelt van een knieoperatie.