Overige films

When Harry Met Sally... (Rob Reiner, 1989, VS). Woody Allen klinkt door in plezierige maar uiteindelijk lafhartige komedie die caleidoscopisch overzicht biedt van relatievormen. Voor elkaar geboren Billy Crystal en Meg Ryan komen elkaar om de zes jaar tegen. Dit is die film waarin Ryan in een vol restaurant demonstreert hoe je een orgasme veinst. RTL 8, 20.30-22.10u.

Flodder 3 (Dick Maas, 1995, Nederland). Lamlendige derde bioscoopfilm over de Flodders vertelt het slapst denkbare verhaaltje over de asociale familie in een even chique als hypocriete villawijk. Veronica, 20.30-22.55u.

The Way of the Gun (Christopher McQuarrie, 2000, VS). Regiedebuut van de scenarist van The Usual Suspects is even vlotte als gewiekste actiethriller boordevol plotwendingen. James Caan maakt jacht op twee boeven die een door een gefortuneerd stel ingehuurde draagmoeder hebben ontvoerd. RTL 7, 22.50-1.10u.

The Chase (Adam Rifkin, 1994, VS). Ondermaats komisch rommelpotje waarin voortvluchtige, onschuldig veroordeelde Charlie Sheen rijkeluisdochter Kristy Swanson ontvoert en op de hielen wordt gezeten door politie en de jakhalzen van de reality-tv. Veronica, 22.55-0.30u.

The Quiet American (Phillip Noyce, 2002, VS/Duitsland/Australië). Tweede verfilming van roman van Graham Greene uit 1955. Het anti-Amerikanisme daarin werd weggepoetst in de eerste versie (van Joseph L. Mankiewicz). Michael Caine als Engelse journalist die in het Saigon van 1952 zijn tijd uitzit en het liefst vrijt met zijn Vietnamese vriendin. Een jonge Amerikaanse hulpverlener (Brendan Fraser) wil zich wél voor de Vietnamezen inzetten, maar heeft ook een oogje op die vriendin. BBC 1, 23.25-1.10u.