Mariska Kramer wint zilver op WK duatlon

GEEL. Duatlete Mariska Kramer heeft in het Belgische Geel het zilver veroverd bij de wereldkampioenschappen lange afstand. De Friezin moest alleen de Britse Catriona Morrison voor zich dulden. De Nederlandse Heleen bij de Vaate lag lang op bronzen koers, maar zij zag op het afsluitende looponderdeel de Duitse Ulrike Schwalbe nog voorbijkomen. Morrison prolongeerde in Geel haar wereldtitel. Zij legde de 18 kilometer hardlopen, 74 kilometer fietsen en 9 kilometer hardlopen af in een tijd van 3 uur en 44.23 minuten. Kramer finishte in 3.46.46. De 34-jarige duatlete bleef bij het fietsen in het spoor van Morrison, maar moest op het laatste loopstuk de Britse laten gaan. De Belg Joeri Vansteelant verdedigde met succes zijn wereldtitel bij de mannen. Hij arriveerde na 3.15.05. Bart Arnouts bracht voor België ook het zilver binnen (3.19.10). Het brons was voor de Portugees Lino Barruncho (3.21.28). Wim Nieuwkerk werd tiende in 3.25.24.