Herfstachtig weer

Op het weer voor morgen na ziet het er helemaal niet onaardig uit voor de komende dagen. Toch is een enkele bui mogelijk en blijft het met maxima rond 20 graden aan de koele kant. Vanuit het westen trekken meerdere, vooral kleine, storingen over ons land. Deze luchtsoort, die over zee wordt aangevoerd, is over het algemeen een stuk koeler en vochtiger dan lucht die vanuit het oosten over land wordt aangevoerd.

Vandaag was het hierdoor ook niet bijster warm, maar de zon maakte ’s middags wel weer een hoop goed. De wind, die in de middag flink aantrok, zal ook vannacht zowel boven land als boven zee behoorlijk blijven doorwaaien. In het binnenland zijn er mooie opklaringen, waardoor de vallende sterren goed te zien zijn, maar langs de kust vallen in de avond al de eerste buien die in de loop van de nacht steeds talrijker worden. Het koelt af naar 13 tot 14 graden.

Morgen is het in een groot deel van het land herfstachtig, met vooral in het westen en noorden veel en stevige buien. Het zuidoosten komt er goed van af met slechts een enkele bui. Bij een matige tot vrij krachtige en langs de kust krachtige zuidwestenwind wordt het niet warmer dan 18 graden op de Wadden, tot in Limburg lokaal 21 graden.

Tot en met zondag is er minder wind en is het heel aardig weer met af en toe zon en een enkele bui. Gemiddeld wordt het 20 tot 22 graden.