Charmante Black Kids

cd pop Black Kids Partie Traumatic ***--

cd pop

Black Kids Partie Traumatic

Niet iedereen die met Bernard Butler samenwerkt, klinkt als Dusty Springfield of een andere jaren-60-diva. Neem de Black Kids, uit Jacksonville, Florida. Zij lieten hun debuut-cd produceren door Butler, maar anders dan hun Britse protegé Duffy spelen de Black Kids bubblegumpop met jaren-80-smaak. De band laat zich vergelijken met The Killers in hun begindagen: snedige popsongs opgesierd met simpele synthesizerriedels en vloeiend drumwerk.

De jonge groep, opgericht in 2006, bestaat uit vijf mannen en vrouwen die tijdens concerten met hun grote haardossen wiebelen en expressief de nummers uitvoeren. Zanger Reggie Youngblood houdt van seksuele toespelingen. Terwijl zijn stem laveert tussen die van coole crooner en hitsige tiener, wemelen liedjes als Listen to your body tonight en Love me already van de overspelige liefdes, trio’s en gemankeerde minnaars.

Youngbloods stem krijgt weerwoord van zijn onschuldig en nogal dunnetjes klinkende zus Ali. Daardoor klinken ze charmant en soms onbeholpen. Wat niet wegneemt dat hun discostijl al veel succes had op festivals als Glastonbury en Coachella.

Hester Carvalho

Zondag spelen ze op Lowlands: 19.20 uur, Charlie-tent

    • Hester Carvalho