4 Foto’s maken

Met de dag mooier...? unknown

Verval vastleggen

www.flickaday.com

Wat ben jij veranderd! Alleen mensen die je lang niet gezien hebben valt zoiets op. Ja, als je door oude fotoboeken bladert, springt het verschil met je toenmalige gladde gelaatstrekken, je volle haardos en je leesbrilloze neus wel in het oog. Maar hoe is het toch zo ver gekomen? Wanneer zette dat verval in? Die verandering kun je zelf bijhouden, als je jezelf vastlegt. Elke dag een foto van jezelf maken met webcam of gsm en uploaden naar www.flickaday.com – er zit niets anders op. De website helpt je er met een mailtje aan herinneren en het idee is om het heel lang vol te houden. Je kunt de foto’s daarna stuk voor stuk, maar ook als filmpje bekijken. Je levensdagen schieten aan je voorbij in een zelf te dicteren tempo. Je ziet jezelf bruin worden in de zomer, dikker in de winter, elk jaar ouder. Tja, nu valt het jezelf ook op. Behoorlijk veranderd... (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Irene de Vette, David Vlietstra en Robbert Weij