3 FILM

Over drie vrouwelijke detectives Scene uit de film Mataharis (2007) Regisseur: Iciar Bollain Cast: Najwa Nimri, Tristán Ulloa, Maria Vasquez, Diedo Martin, Nuria González, Antonio de la Torre, Fernando Cayo Foto: A-Film

Mataharis

In Amsterdam, Nijmegen & Utrecht. nrcnext.nl/bioscoopagenda

De Spaanse film Mataharis begint met Madrileense straatbeelden die zo gefilmd zijn dat ze lijken op de schokkerige beelden van een beveiligingscamera. Drie vrouwen observeren geconcentreerd wat er om hen heen gebeurt. Inés, Eva en Carmen werken voor een detectivebureau. Het trio kan de problemen van anderen analyseren, maar hun eigen emoties en beweegredenen blijven mistig. Iets constateren is eenvoudig, maar zelfonderzoek en reflectie is minder makkelijk. Daar is moed voor nodig. Regie: Icíar Bollaín, Spanje 2007.