2 Herkennen

Typisch Nederlands: de plaskrul www.typically.nl

Typisch Nederlands

www.typically.nl

Klompen, windmolens en stroopwafels zijn natuurlijk typisch Nederlands. Maar ook knalgele treinen, onbeschoft gedrag in winkels en de properheid horen bij dit land. Over tal van deze typisch Nederlandse gebruiken staan artikelen op typically.nl. „Elke keer als ik terugkwam van een reis in het buitenland vond ik bepaalde dingen zo opvallend. Daar wilde ik al langer iets mee doen”, vertelt initiatiefnemer Joost Baaij (32) uit Amsterdam. Hij besloot om een website/weblog – een soort ‘Guide to the Netherlands’ – te maken waarop hij de diverse typische gebruiken, etenswaar, etiquette, tolerantie en meer bespreekt. De site is bedoeld voor buitenlanders, maar Nederlanders hebben het voordeel van de herkenning. Op typically.nl kun je op elk bericht reageren en suggesties aanleveren. Onderaan staan de berichten verdeeld in handige categorieën. (RW)