Televisie Voorkeur

Knevel & Van den Brink zijn er weer. Ned.1, 23.20-0.15u. Tijs van den BRINK (1970) & Andries Gerrit KNEVEL (1952) journalist & presentator van de Evangelische Omroep. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Hilversum, 14 mei 2008
Knevel & Van den Brink zijn er weer. Ned.1, 23.20-0.15u. Tijs van den BRINK (1970) & Andries Gerrit KNEVEL (1952) journalist & presentator van de Evangelische Omroep. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Hilversum, 14 mei 2008 Mentzel, Vincent

actualiteiten

EénVandaag. Te gast aan de keukentafel: lingerieontwerpster Marlies Dekkers, bekend van de blotebillenjurk van Sylvia Millecam. Marlies Dekkers ontwerpt al vijftien jaar lingerie die op meer dan 1.000 verkooppunten in de wereld wordt verkocht. Beroemde sterren dragen haar ontwerpen. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Interview met de Oeigoerse activiste Rebiya Kadeer. De Oeigoeren vormen een onderdrukte islamitische minderheid in het zuidwesten van China. Rebiya Kadeer zat jarenlang in de cel vanwege de activiteiten van haar man, die vanuit de VS via zijn radiozender ‘Radio Free Asia’ scherpe kritiek uitte op het Chinese beleid t.a.v. de Oeigoeren. Na haar gevangenisstraf werd zij verbannen naar de VS. Vijf van haar zes kinderen leven nog in China als gijzelaars van de Chinese regering. Ned.2, 20.25-21.00u.

Nova. Aandacht voor de oorlog tussen Georgië en Rusland in de Georgische provincie Noord-Ossetië. Ned.2, 22.15-22.40u.

documentaire

Wie können nur den Hass verringern. Documentaire uit 2006 over het ‘West-Eastern Divan Orchestra’, in 1999 opgericht door de Israëlische dirigent Daniel Barenboim en de Palestijnse schrijver Edward Said. De jonge musici in dit symfonieorkest komen uit Israël, Palestina, Libanon, Jordanië, Syrië en Egypte. Het orkest wil via de muziek bijdragen aan een vreedzame oplossing in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Vandaag speelt het orkest in het Romeinse Theater in Amman, Jordanië. Dit concert wordt om 19.00u. live door Arte uitgezonden. Arte, 22.30-0.25u.

Circus school. Amerikaanse documentaire uit 2006 van Guo Jing en Ke Dingding over een circusschool in Shanghai. Portret van kinderen die eindeloos trainen op adembenemend gevaarlijke acts. aan de trapeze. Ned.2, 23.30-0.35u.

informatief

Terzake: De coke in de neus van Alex James. Reportage over bassist Alex James van de Britse popband Blur en zijn reis naar Colombia. James schreef in zijn autobiografie dat hij meer dan een miljoen pond aan champagne en cocaïne had uitgegeven. Toen de Colombiaanse president Uribe dat hoorde, nodigde hij James uit om te komen kijken hoeveel schade de drugshandel in zijn land aanricht. België 2, 20.00-20.45u.

muziek

Das West-Eastern Diva Orchester live aus Jordanien. Live registratie van o.m. een uitvoering van het eerste deel van Wagners opera Die Walküre. Voor meer informatie over het orkest: zie onder Documentaires. Arte, 19.00-21.50u. Onderbroken door nieuws.

drama

Shouf shouf de serie. Eerste aflevering van de tweede reeks van deze comedyserie, die het televisievervolg was op de succesvolle film Shouf shouf Habibi uit 2004, over de 20-jarige Marokkaanse Nederlander Ap, die moet kiezen tussen ‘Nederland’ en zijn vader. Ned.3, 19.00-19.25u.

Daniel Deronda. Brits kostuumdrama uit 2002 in vier delen, naar de gelijknamige roman van George Elliot uit 1876. Over de relatie tussen de jonge, zachtmoedige Daniel Deronda en de mooie maar verwende en egocentrische Gwendolene Harleth. Derde aflevering. Ned.2, 20.55-22.00u.

amusement

Olympische sportquiz. Dagelijks zolang de Olympische Spelen duren. Twee teams van elk drie personen worden getoetst op hun sportkennis aan de hand van beeld- en geluidfragmenten. De teams worden aangevoerd door Viggo Waas en Peter Heerschop. Sportverslaggever Theo Reitsma beoordeelt de prestaties en geeft zo nodig uitsluitsel over de gegeven antwoorden. De vragen zullen gedeeltelijk gaan over de sportprestaties tijdens de huidige Spelen, met commentaar daarop van bekende Nederlanders. Verder korte filmpjes van Holland Sport en bijdragen van de mannen van Draadstaal (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven). Presentatie Jan Joost van Gangelen. Ned.3, 19.30-20.17u.

Olympische spelen

Kijk voor het complete programma in Peking op pagina 13 van deze krant of op nrc.nl/spelen

Hoogtepunten van de dag. Hoogtepunten, samenvattingen, commentaren en interviews rond de wedstrijden van afgelopen nacht en vandaag. Ned.1, 20.30-21.35u.

Studio Sportzomer. Mart Smeets live vanuit het HHHuis in Peking. Vaste gast deze week: hockeyer Floris Evers. Verder o.m. te gast oud-hockeyer Ties Kruize. Ned.1 22.30-23.20u.

Rechtstreeks verslag. Live vanuit Peking: turnen, zwemmen, judo, roeien, softbal en hockey. Ned.1, vanaf 3.50u, loopt non stop door tot dinsdag 16.00u.