Radio Voorkeur

Kunststof. Frénk van der Linden praat met muzikant Marc Constandse. Hij begon als percussionist bij een circus, nu is hij zanger, bandeonist en slagwerker van de formatie Padje Garne, die zich laat inspireren door muziek van de Balkan. Radio 1, 19.04-20.00u.

Zomeravondconcert. Opname van Rossini’s opera Erminone, op 10 augustus uitgevoerd tijdens het Rossini Opera Festival in Pesaro. Door het Orchestra del Teatro Comunale di Bologna en het Praags Kamerkoor o.l.v. Roberto Abbado. Solisten o.a. Sonia Ganassi, Marianna Pizzolato en Gregory Kunde. Radio 4, 20.02-23.00u.

1968: The Sixty-Eighters at Sixty. Journalist en schrijver David Aaronovitch onderzoekt de erfenis van 1968. Vandaag ontmoet hij in Berlijn de vroegere rebel Thomas Schmid, nu uitgever bij Springer. En pedagoog Katharina Rutschky legt uit hoe de terroristische Baader-Meinhof-groep in Duitsland zorgde voor een revolutie op het gebied van de kinderbescherming. BBC 4, 21.00-21.30u.

Radio Olympia. Live vanuit het HHHuis in Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Regelmatig onderbroken door het nieuws. Radio 1, vanaf 3.04 doorlopend tot dinsdag 17.00u.