`Noord-Korea blijft op lijst terreurstaten`

PEKING. Het is niet te verwachten dat Noord-Korea spoedig verdwijnt van de Amerikaanse lijst van staten die terreur sponsoren. Dat zei een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris gisteren in Peking. President George Bush zei kort na de overdracht in juni door Noord-Korea van een document met nucleaire gegevens, dat hij het gesloten land van de zwarte lijst zou verwijderen. Dat zou binnen 45 dagen kunnen gebeuren. Vandaag verloopt die periode. ”Op dit moment is het, denk ik, redelijk om te zeggen dat morgen zal komen en gaan zonder dat er iets gebeurt”, zei Dennis Wilder die in de Nationale Veiligheidsraad is belast met Azië. De VS willen het nucleaire document eerst volledig verifiëren. Bovendien is Washington niet helemaal tevreden met de door Noord-Korea overgedragen informatie.