Nikon weet waar je was

Nikon Coolpix P6000 met gps

Op vakantie geweest en geen flauw idee meer waar die zonsondergang of dat pittoreske dorpsplein ook al weer was? Eigen schuld, had je je foto’s maar moeten geotaggen. Oftewel: aan het digitale fotobestand de gps-gegevens moeten toevoegen.

De meeste mobiele telefoons met gps-ontvanger kunnen al geotaggen, maar goede camera’s met gps zijn er nog niet veel. De Nikon Coolpix P6000 (549 euro, verkrijgbaar vanaf september) is Nikon’s eerste geotag-toestel. De compactcamera heeft een beeldchip van 13,5 megapixel (op een relatief kleine 1/1,7 inch sensor) en 4x zoomlens (28 tot 124 mm). Het toestel maakt opnames in het door (semi-)professionals gebruikte RAW-formaat. Voor de afhandeling van de gps-gegevens levert Nikon een apart programma mee, maar ook Flickr en Google Maps zouden moeten herkennen waar je hebt gefotografeerd.

Marc Hijink

Meer specificaties van de camera op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink