Late Of The Pier bewijst dat irritatie kan intrigeren

cd pop Late Of The Pier: Fantasy Black Channel ***--

cd pop

Late Of The Pier: Fantasy Black Channel

Late Of The Pier maakt vrijdag niet zijn Nederlandse debuut op Lowlands; de groep speelde al twee keer in Amsterdam op het London Calling-festival. Wat niet wil zeggen dat Late Of The Pier een typisch rammelige Britpopband is, daarvoor is het repertoire te ambitieus. Van Freddy Mercury-achtige pathos tot stramme electronica à la Gary Numan, met patserig drumwerk die met vlammende gitaarsolo’s om de aandacht vechten – alle registers worden bespeeld om de luisteraar in te pakken. Nogal doorzichtig is bijvoorbeeld Space In The Woods, met aanstellerige discobas. Het stemgeluid van zanger Samuel Eastgate is een verhaal apart. De krolse uithalen en pregnante dictie zullen sommigen de uitgang doen opzoeken, maar irritatie kan ook intrigeren, denk aan historische voorbeelden als David Bowie of de vals intonerende Lou Reed. Late Of The Pier slaagt er bovendien in om een organisch totaalgeluid te creëren uit de combinatie van rockinstrumenten en dreunende electronica. Is het rock of is het dance? Vrijdagavond kunnen we het live beoordelen.

HESTER CARVALHO

Late Of The Pier speelt vrijdag op Lowlands om 21.15 uur .

    • Hester Carvalho