Herfstachtig

Hoewel de zon zich de komende dagen nog geregeld laat zien, wordt het eerder herfstachtig dan zomers. De temperatuur komt dikwijls te laag uit voor de tijd van het jaar, er vallen buien en soms staat er een stevige wind. Het slechte weer komt uit het westen. Storingen boven zee krijgen vrij baan om ook Nederland aan te doen. Ondanks dat het er soms behoorlijk onstuimig aan toe kan gaan, zijn het geen totaal verregende dagen. Tussen de buien door en na regengebieden, is er ook nog ruimte voor zonneschijn.

Vanavond bijvoorbeeld laat de zon zich op de meeste plaatsen nog even zien. ’s Nachts zijn er dan landinwaarts in eerst instantie opklaringen. In de kustprovincies vallen al een aantal buitjes. Verder neemt de bewolking vanuit het zuiden toe om aan het einde van de nacht bij een graad of 12 in het zuiden van het land al regen te geven. Tegen het einde van de ochtend bereikt de regen – met plaatselijk een klap onweer – ook het noordoostelijke deel van het land.

Vanuit het zuidwesten klaart het breed op. De zuidwestenwind trekt achter deze storing flink aan en wordt ‘vlagerig’. Aan het einde van de middag is ook het noorden opgeklaard. Op een enkele verdwaalde bui na houden we het droog en met 19 tot 21 graden is het aan de frisse kant.

Na morgen blijft het fris met soms veel wind en een aantal pittige buien, maar er komen ook enkele zonnige momenten voor.