Film van de dag

Sandra Bullock als undercoveragente Gracie Hart in Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous. MISS CONGENIALITY 2: ARMED AND FABULOUS Sandra Bullock foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous. In dit vervolg op Miss Congeniality (2000) vertelt hoofdrolspeelster Sandra Bullock aan het begin van de film een meisje dat op school gepest wordt, dat ze haar haar lekker vlot moet opsteken. Dan gaat ze er vast meer bijhoren. Aan het eind bezoekt ze de schoolklas van het meisje en trekt ze de haarclips van haar hoofd. De boodschap is duidelijk: wees jezelf. Altijd. Een les die Bullock zelf ook leert in de film, waarin ze opnieuw op aanstekelijke wijze de rol vertolkt van undercoveragente van de FBI Gracie Hart. Miss Congeniality 2 bevat ondanks alle kolder en slapstick een sympathieke moraal. Zelfrespect is een belangrijk goed, zeker in een tijd waarin veel vrouwen denken te moeten voldoen aan een door media in stand gehouden schoonheidsideaal, aldus Gracie. (John Pasquin, 2005, VS), SBS 6, 20.30-22.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg