Film van de dag

Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous. In dit vervolg op Miss Congeniality (2000) vertelt hoofdrolspeelster Sandra Bullock aan het begin van de film een meisje dat op school gepest wordt, dat ze haar haar lekker vlot moet opsteken. Dan gaat ze er vast meer bijhoren. Aan het eind bezoekt ze de schoolklas van het meisje en trekt ze de haarclips van haar hoofd. De boodschap is duidelijk: wees jezelf. Altijd. Een les die Bullock zelf ook leert in de film, waarin ze opnieuw op aanstekelijke wijze de rol vertolkt van undercoveragente van de FBI Gracie Hart. Miss Congeniality 2 bevat ondanks alle kolder en slapstick een sympathieke moraal. Zelfrespect is een belangrijk goed, zeker in een tijd waarin veel vrouwen denken te moeten voldoen aan een door media in stand gehouden schoonheidsideaal, aldus Gracie. (John Pasquin, 2005, VS), SBS 6, 20.30-22.45u.

André Waardenburg