Editie Egyptische krant verdwenen

KAIRO. De zondagse editie van de onafhankelijke Egyptische krant al-Dustour is zaterdagnacht verdwenen. De krant zou komen met een verhaal over de dood van de Libanese zangeres Tamim op haar hotelkamer in Dubai. `Is een hooggeplaatste Egyptenaar bij de moord betrokken?` kopte de krant. Nadat de exemplaren zaterdagnacht in een trein waren overgeladen voor verdere distributie, zou het distributiebedrijf een bevel hebben ontvangen om de krant te confisqueren, zei een functionaris van het bedrijf. De krant heeft geen officieel bericht van de autoriteiten ontvangen, zei de hoofdredacteur. In het artikel zeggen een voormalige Egyptische politieman en twee bewakers van het hotel in Dubai dat ze de zangeres in opdracht van een vooraanstaande Egyptenaar hebben vermoord. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken ontkende gisteren dat de krant was geconfisqueerd.