Duitsland houdt rekening met geweld moslimmilitanten

Berlijn. Islamistische extremisten die getraind zijn in kampen in Afghanistan en Pakistan zouden van plan zijn terroristische aanslagen te plegen in Duitsland. Dat heeft Jörg Ziercke, het hoofd van de Duitse federale recherche, gisteren gezegd in een kranteninterview. Volgens Ziercke zijn ongeveer vijftig extremisten uit Duitsland getraind in opleidingskampen van Al-Qaeda, de Talibaan en de Islamitische Jihaditistische Unie. ”Afgaande op uitlatingen van Al-Qaeda en de Jihadistische Unie zijn we er zeker van dat er besluiten zijn genomen om aanvallen uit te voeren in Duitsland.” Ziercke zei ook in het interview dat een klein aantal van de vijftig militanten onlangs is teruggekeerd in Duitsland. Ook de verdachten die vorig jaar september werden aangehouden wegens het beramen van aanslagen op onder andere Amerikaanse doelen in Duitsland, zouden volgens de Duitse federale recherche in dezelfde kampen zijn opgeleid. In Duitsland lopen momenteel tweehonderd rechercheonderzoeken naar vermeende terroristen.