Dance Parade trekt 500.000 bezoekers

ROTTERDAM. Veertig wagens met dj`s trokken zaterdag door het centrum van Rotterdam in het kader van de twaalfde editie van de Dance Parade, die jaarlijks door enkele honderdduizenden mensen wordt bezocht. Dit jaar telde de organisatie een recordaantal van 500.000 bezoekers. Dj Ian Carey opende de Dance Parade om twee uur op het Eendrachtsplein. Medische hulpverleners moesten 77 mensen behandelen voor vooral drank- en drugsgebruik. Achttien mensen werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vorig jaar waren meer bezoekers onwel geworden. Het Erasmus ziekenhuis deed vorige week een oproep om patiënten die teveel middelen zouden gebruiken, zelf te laten opdraaien voor de kosten van de spoedeisende hulp. De politie hield 25 bezoekers van het zomerfestival aan voor onder meer het in het bezit hebben van drugs, openbare dronkenschap, vernieling en belediging. De politie was tevreden over het evenement, zei een woordvoerder.