Dameszadel beter voor politiepenis

Amsterdam. Mannelijke fietsers hebben baat bij een dameszadel zonder `neus`. Dat voorkomt de klachten van gevoelloosheid in het kruis en verminderde erecties die het gevolg kunnen zijn van gewone zadels. Dat melden Amerikaanse wetenschappers in het tijdschrift The Journal of Sexual Medicine (7 augustus). Het is het eerste onderzoek naar zadels en klachten in de mannelijke genitale zone. Negentig politieagenten uit vijf steden in de VS die beroepshalve met gewone zadels fietsten, hebben zes maanden een neusloos zadel uitgetest. Voorafgaand aan het onderzoek zei 27 procent van de dienders nooit last te hebben van gevoelloosheid in het kruis door fietsen. Na zes maanden dameszadel was het percentage opgelopen tot 82. De auteurs spreken van een `landmark study`.

    • de Volkskrant