3 Ontspannen

Rigoureuze knokkelkastijding
Rigoureuze knokkelkastijding

Vingeryoga

www.fingeryoga.com

Je denkt er niet vaak bij na, maar zonder flexibele vingers moet je veel dingen laten in het leven. Voorspel, het leegpulken van een Danoontje en het opsteken van je middelvinger in het verkeer kunnen niet meer als je niet af en toe wat zorg besteedt aan je trouwe knokkels. Een mogelijkheid hiertoe is vingeryoga, yoga voor de – nou ja, dat lijkt me wel duidelijk. Fingeryoga.com legt je uit wat te doen. Er zijn verschillende poses die je je vingers kunt laten aannemen. Ze per knokkel rigoureus achterwaarts omvouwen bevordert bijvoorbeeld de bloedsomloop door je handen. En het werkt: door deze knokkelkastijding gaan je handen gloeien, en voelen ze opeens een stuk levendiger. Ik ga er voor mijn eigen gemoedsrust maar vanuit dat dat gezond is, en niet het eerste symptoom van rsi. Doe wel voorzichtig, want zoals in de FAQ van de site te lezen is: Are these exercises safe? No, maybe not. Doen! (MM)