2 Stiekem lachen

Ongebruikelijke doden

Vreemde doodsoorzaken

Op wikipedia.org zoeken op ‘list of unusual deaths’. Op wikipedia.nl zoeken op: ‘overleden op ongebruikelijke manier’

Soms overlijden mensen aan een hartaanval. En soms overlijdt iemand doordat een gier een schildpad op zijn hoofd laat vallen, zoals de Griekse auteur Aeschylus in 456 voor Chr.– de gier zag zijn kale hoofd voor een steen aan. Het is het oudste voorval in de lijst van personen die op ongebruikelijke manier zijn overleden. Een lijst waar je eigenlijk niet om zou mogen lachen. Dat doe je soms toch, bijvoorbeeld bij whisky-icoon Jack Daniel, die de combinatie van zijn kluis niet meer wist en daar uit woede keihard tegenaan trapte. Hij bezeerde zijn teen en overleed in 1911 aan bloedvergiftiging. Of, recent, een 28-jarige Amerikaanse die overleed aan watervergiftiging toen ze een Nintendo Wii probeerde te winnen bij een wedstrijd veel water drinken zonder plassen. Ze werd tweede. (DV)