Shoot-outs

Een dag nadat ze de hitte in het olympische voetbalstadion van Tianjin hebben overleefd, is de verbazing nog van hun gezichten te lezen. Twee Amerikaanse twintigers uit Oregon, backpackend door China en in het bezit van kaartjes voor sportwedstrijden van Team USA. Hevig zwetend staan de studenten op het treinstation van Tianjin in de lange rij voor een retourtje Peking. Ze willen het Vogelnest op de foto zetten.

Maar wat gebeurde er gisteren toch allemaal bij het soccer? Nadat de Verenigde Staten van Japan hadden gewonnen, was het tweede groepsduel tussen Nederland en Nigeria in een gelijkspel geëindigd. Ze waren van de tribune gesneld voor twee flessen water, maar bij terugkeer op Chinezen gebotst die blijkbaar het stadion uit wilden. Op het veld hadden de voetballers elkaar de hand geschud. Are you kidding me? De scheidsrechter was de shoot-outs vergeten en niemand die het was opgevallen. De uitleg dat voetbalduels buiten de VS niet altijd een winnaar hoeven op te leveren, stemt het tweetal opgetogen. Want als titelfavoriet Nederland met het veldspel tegen Nigeria niet op overtime had aangestuurd, dan willen ze het olympische toernooi zeker niet winnen.

Michiel Dekker

    • Michiel Dekker