Radio Voorkeur

Radio Olympia. Live uit het HHHuis in Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Radio 1, 6.04-17.00u. en 3.04-6.00u.

Delft Chamber Music Festival. Rechtstreeks vanuit Het Prinsenhof in Delft. ‘Zingen’ is dit jaar het thema van dit festival, waarvan de artistieke leiding in handen is van violiste Liza Ferschtman. Daarom veel solistische zang in het programma, met ’s middags in het Middagconcert muziek van Fauré, Poulenc en Mischa Hamel en ’s avonds in het Avondconcert van Webern, Mahler en Brahms. Radio 4, 13.02-17.00u. en 19.02-23.00u.

Scala. Uitvoering van Puccini’s opera Tosca door het koor en orkest van het Royal Opera House Covent Garden o.l.v. Sir Colin Davis. Solisten: Montserrat Caballé, José Carreras en Ingvar Wixell. Daarna kamermuziek van Mozart, Schubert en Puccini. Klara, 20.00-0.05u.

Poetry and the Russian soul. De Britse schrijver/journalist Martin Sixsmith vertelt over de Russische poëzie vanaf de achttiende eeuw, toen dichters zich los gingen maken van de starre conventies van de kerkelijke liedteksten en een natuurlijke en persoonlijke toon wisten te vinden. BBC 4, 0.30-1.00u.