Natte maand

Augustus lijkt een erg natte maand te worden. Langs de west- en noordkust hebben de buien van de laatste dagen gezorgd dat de neerslagtotalen al 60 tot 100 millimeter zijn. Ameland zit al boven 150 millimeter.

Het wisselvallige weer lijkt voorlopig niet voorbij. Vandaag staat het weer onder invloed van een hogedrukgebied dat over Nederland naar het oosten trekt. Met name vanochtend laat eerst de zon zich zien, later in de ochtend komt vanuit het westen ook weer hoge bewolking het land binnen. Halverwege de middag en ook vanavond wordt die bewolking zo dik dat in het westen alweer regen kan vallen. In de rest van het land blijft het nog op de meeste plaatsen droog. Bij een aantrekkende zuidwestenwind wordt het tussen 20 en 22 graden. Vanavond en vannacht valt op meer plaatsen regen, vooral in de noordwestelijke helft van het land kan het ook even behoorlijk regenen. Het wordt niet kouder dan 14 graden.

Morgen wordt een tamelijk grijze dag met veel bewolking, weinig zon en nu en dan wat regen of motregen. In het zuidoosten blijft het met een beetje geluk droog. Bij een tamelijk sterke zuidwestenwind wordt het 19 graden in het noordwesten tot lokaal 24 graden in Limburg.