Klonen? Haal liever een straathond uit het asiel

In het artikel `Te koop: gekloonde honden` (NRC Handelsblad, 5 augustus) wordt ingegaan op de vijf klonen van de heldhaftige hond Booger. De pitbulls zijn voor 50.000 dollar gekloond in Zuid-Korea en zijn volgens de producent de eerste commercieel gekloonde honden ter wereld.

Zoals ook aangegeven in het artikel is met het klonen van dieren zeer veel dierenleed gemoeid. De sterfte- en ziektecijfers bij de gekloonde dieren zijn aanzienlijk hoger dan bij gewone dieren.

Booger was een straathond die opgevangen is door mevrouw McKinney die haar een mooi leven heeft kunnen geven. Geweldig! Is het het vervolgens waard om honderden dierenlevens op het spel te zetten voor een kloon van je overleden huisdier, terwijl de asiels overvol zitten met straathonden die een mooi leven graag tegemoetzien?

    • Anouk Janssens