‘Griekse sprinter Gousis betrapt op doping’

De Griekse sprinter Tassos Gousis heeft positief getest op doping. Dat maakte de nationale televisiezender gisteren bekend. De atletiekunie van Griekenland liet eerder op de dag weten dat een atleet is betrapt en daarom is teruggetrokken van de Olympische Spelen.

Gousis zou in Peking voor de derde keer actief zijn op de Spelen. In 2000 (Sydney) liep de Griek de 200 en 400 meter, vier jaar later in Athene kwam hij uit op de 200 en 4x400 meter. Gousis had zich voor Peking gekwalificeerd op de 200 meter.

Volgens de nationale televisiezender is de atleet betrapt voordat de Griekse equipe naar een trainingskamp in Japan vertrok. De test zou zijn uitgevoerd door het Griekse anti-dopingbureau ESKAN. Een exacte datum werd niet genoemd.

Het Olympisch Comité van Griekenland besloot het aantal dopingtesten te intensiveren, om een herhaling van ‘Athene’ te voorkomen. Vier jaar geleden raakten de sprinters Katerina Thanou en Costas Kenteris daar in opspraak doordat ze een dopingcontrole misten.

Door de strengere dopingcontroles vielen de afgelopen maanden verschillende Griekse topsporters door de mand, onder wie elf gewichtheffers, een bokser en een zwemmer. Het Olympisch Comité van Griekenland was gisteren niet bereikbaar voor commentaar op de nieuwste dopingrel. (ANP, Reuters)