De zwijnen worden weer gevoederd

De zwijnen worden weer gevoederd Vierhouten, 9 aug. Bij het dorpje Vierhouten op de Veluwe trekken wilde zwijnen sinds enkele weken toeristen. De dieren zijn niet schuw meer en worden langs de weg door toeristen gevoederd. Buurtbewoners ergeren zich aan de opstoppingen die de zwijnentoeristen veroorzaken. Volgens een boswachter kunnen de zwijnen door het voeren agressief worden. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. „Het zijn wilde dieren die gemakkelijk een paar vingers afhappen”, aldus de boswachter. Eind juni maakte de provincie Gelderland bekend dat vijfduizend van de zesduizend zwijnen ‘overtollig’ zijn. Deze dieren worden afgeschoten in het jachtseizoen, dat duurt van juli tot en met januari. Volgens Gelderland voorkomt dat schade aan landbouwgewassen, openbare voorzieningen, tuinen en campings. Ook wil de provincie het aantal aanrijdingen beperken. Bij het afschieten is drijfjacht verboden. Foto WFA WFA01:ZWIJNENTOERISME:VIERHOUTEN;08AUG2008- Bij Vierhouten trekken wilde zwijnen sinds enkele weken groepen toeristen. De dieren zijn niet schuw meer en worden langs de weg door toeristen gevoerd. Buurtbewoners ergeren zich aan de opstoppingen die zwijnentoeristen veroorzaken. Volgens een boswachter kunnen de zwijnen door het voeren agressief worden wat gevaar kan opleveren. "Het zijn wilde dieren die makkelijk een paar vingers afhappen." WFA/wc/str. Bram van de Biezen WFA
De zwijnen worden weer gevoederd Vierhouten, 9 aug. Bij het dorpje Vierhouten op de Veluwe trekken wilde zwijnen sinds enkele weken toeristen. De dieren zijn niet schuw meer en worden langs de weg door toeristen gevoederd. Buurtbewoners ergeren zich aan de opstoppingen die de zwijnentoeristen veroorzaken. Volgens een boswachter kunnen de zwijnen door het voeren agressief worden. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. „Het zijn wilde dieren die gemakkelijk een paar vingers afhappen”, aldus de boswachter. Eind juni maakte de provincie Gelderland bekend dat vijfduizend van de zesduizend zwijnen ‘overtollig’ zijn. Deze dieren worden afgeschoten in het jachtseizoen, dat duurt van juli tot en met januari. Volgens Gelderland voorkomt dat schade aan landbouwgewassen, openbare voorzieningen, tuinen en campings. Ook wil de provincie het aantal aanrijdingen beperken. Bij het afschieten is drijfjacht verboden. Foto WFA WFA01:ZWIJNENTOERISME:VIERHOUTEN;08AUG2008- Bij Vierhouten trekken wilde zwijnen sinds enkele weken groepen toeristen. De dieren zijn niet schuw meer en worden langs de weg door toeristen gevoerd. Buurtbewoners ergeren zich aan de opstoppingen die zwijnentoeristen veroorzaken. Volgens een boswachter kunnen de zwijnen door het voeren agressief worden wat gevaar kan opleveren. "Het zijn wilde dieren die makkelijk een paar vingers afhappen." WFA/wc/str. Bram van de Biezen WFA WFA