`Damrakmaffia` niet verboden

De Israëlische vastgoedeigenaar Asaf Barazani en zijn familie, met wie de gemeente Amsterdam onderhandelt over een groot aantal panden op het Damrak, mochten in de media `Damrakmaffia` worden genoemd. Een eis tot rectificatie en schadevergoeding in kort geding vanwege die kwalificatie, tegen dagblad Het Parool, is door de rechtbank in Amsterdam afgewezen. Barazani kwam in het nieuws nadat bekend werd dat hij onderhandelt over verkoop van zijn panden vanwege een grootscheepse opschoning van het Damrak. De Israëliër was in het verleden verdachte in een groot rechercheonderzoek naar onder meer witwaspraktijken. De familie hangt ook een Bibob-procecure van de gemeente boven het hoofd, waarbij wordt onderzocht of vergunningen worden gebruikt voor criminele activiteiten.