Selectie Film

WALL-E

WALL-E is de stoutmoedigste onderneming van Pixar sinds ze met Toy Story de eerste avondvullende computer animatiefilm maakten. De film is gebaseerd op een doemscenario: over nog geen 70 jaar zal de mensheid de aarde moeten verlaten doordat zij er een onleefbare rotzooi van heeft gemaakt. WALL-E is een vuilnisrobotje, dat op aarde is achtergelaten om de rotzooi op te ruimen. Mensen zijn opgeborgen in het ruimtestation en zijn hulpeloos overgeleverd aan de centrale robot, de kwade genius zoals in wel meer films.

Regie: Andrew Stanton. In 120 bioscopen (NL)

Pluk de Nacht

Deze zomer vindt voor de 5de keer het openlucht filmfestival Pluk de Nacht plaats in Amsterdam. Het festival zal t/m 16 augustus films vertonen op het Stenen Hoofd aan het IJ. Hierna zal van 19 t/m 23 augustus Studio K in Amsterdam Oost omgetoverd worden tot een openlucht film festival en sluit de jubileum editie van Pluk de Nacht hier op 23 augustus af met een spetterend slotfeest. Op het programma (inter-)nationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht. De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond 21u30. Inl: www.plukdenacht.nl

The Dark Night

Donkerder en grimmiger dan ooit: de nieuwe Batman-film van Christopher Nolan. De eigenlijke hoofdpersoon is niet de gemaskerde vleermuisman zelf, maar zijn aartsvijand, The Joker. In die gedaante schittert Heath Ledger; het was de laatste rol die hij speelde voordat hij overleed. Zijn Joker is een anarchist die de maffia wil helpen om Batman uit te schakelen. Het gaat hem niet om het geld, het gaat hem puur om de chaos die hij creëert. Regie: Christopher Nolan. Met: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart. In 78 bioscopen.

Kung Fu Panda

De animatiestudio DreamWorks is niet zo vernieuwend en creatief als de grote concurrent Pixar, maar vaklui zijn het wel en Kung Fu Panda doet precies wat de film moet doen: onbezorgd vermaak bieden voor kinderen. Panda Po is niet overdreven slim en sterk, maar een ‘gewoon’ dier. Hij droomt van een leven zoals zijn grote helden: vijf flitsende Kung Fu-sterren: een slang, tijgerin, kraanvogel, aap en sprinkhaan. Als er een wedstrijd wordt uitgeschreven om een nieuwe Kung Fu-ster te vinden, valt de keuze op Po, ondanks zijn onhandige afmetingen. Regie: Mark Osborne en John Stevenson. In 90 bioscopen.

De brief voor de koning

Regisseur Pieter Verhoeff heeft zich voorbeeldig van zijn taak gekweten om een van de populairste Nederlandse jeugdboeken ooit te verfilmen. Zijn versie van De brief voor de koning is een warme avonturenfilm geworden, waarin de actie nooit de menselijke kant overschaduwt. Yannick van de Velde is een overtuigende Tiuri, die eerst aarzelend maar gaandeweg steeds zelfverzekerder de opdracht aanvaardt waar ridder Edwinem voor vermoord is. Regie: Pieter Verhoeff. Met: Yannick van de Velde, Quinten Schram. In 103 bioscopen

Morrison krijgt een zusje