Selectie Diversen

Haarlem

De Boekenmarkt op de Dreef in Haarlem is er weer op 9 augustus en staat in het teken van Karl May. In het verlengde van de Grote Houtstraat, even voor de Haarlemmer Hout en het Proveniershuis. Toegang: gratis. van 9-16u.

Dordrecht

De Stadswandeling door Dordrecht (10 & 24 aug): leidt langs hoogtepunten en verborgen schoonheden in en om het historische hart van Dordrecht. Onderweg worden wandelaars verrast op theatrale en muzikale intermezzo’s. Tijdens de Idyllische Fietstocht over het eiland van Dordrecht (17 aug) maken deelnemers kennis met de natuur op het Eiland van Dordt. Res picknicktasjes bij Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht. De tocht start daar en duurt ca. 2u. Inl: 078-6393111 & www.villa-augustus.nl

Limburg

Van 8 t/m 17 aug, 10 dagen lang, zijn er tijdens het 26ste Inteon Limburg Festival meer dan 250 voorstellingen te zien, in meer dan 50 dorpskernen en steden in Limburg. Veel voorstellingen zijn gratis. Er is straattheater in de hele provincie, bijvoorbeeld twee premières voor Nederland en vijf voor Limburg. Er zijn zes theaterfietstochten Natuurlijk..Theater en een wandeltocht. Ook spelen er jonge professionele makers in drie boerenschuren. Inl: www.limburgfestival.nl

Maastricht

Van 13 t/m 17 augustus organiseert AINSI, verzamelplaats voor de Creatieve Industrie, het nieuwe Festival Zomeravonden in Maastricht. Rondom en in het voormalig cementfabrieksgebouw aan de Maas is het vijf zwoele zomeravonden lang genieten van theater, muziek, beeldende kunst, dans en meer. De programmering start dagelijks rond 16u30 en gaat door tot in de late uurtjes. AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113, Maastricht. Inl: 043-323 32 65 & www.ainsi.nl

Wateringen

Waterpop is een gratis toegankelijk popfestival, en vindt plaats in het Hofpark te Wateringen op 9 augustus. Behalve muziek is er straattheater, een festivalmarkt en kinderactiviteiten. Optredens van De Jeugd van Tegenwoordig, Room Eleven, Hit Me TV, Hot Water, The Bloody Honkies e.a. Hofpark, Wateringen, 13-23u. Inl: www.waterpop.nl

Apeldoorn

Het Xnoizz Flevo Festival wordt van 14 t/m 17 augustus georganiseerd. Zo’n 10.000 jongeren kunnen genieten van meer dan 150 programma’s en 50 concerten vanaf 4 podia. Met o.a. Sixpence none the Richer, MxPx, Salvador en nog veel meer. Verder workshops, lezingen, politieke discussies, sport, theater en seminars. Recreatieterrein Bussloo bij Apeldoorn. Inl: www.flevofestival.nl

Arnhem

Evolutiebioloog en schrijver Tijs Goldschmidt houdt op 10 augustus om 15u de lezing Evolutie door natuurlijke selectie . Locatie Boerderij de Teerplaats Zijpendaalseweg 40 (kruising Parkweg), Arnhem. Inl www.burostel.nl of 026 35 44873. Gratis toegang.

Rotterdam

Gilde Rotterdam organiseert zaterdag 9 augustus om 14u een wandeling door het Lloydkwartier, de voormalige thuishaven van de Koninklijke Rotterdamse Lloyd en een stukje Delfshaven waar de maritieme historie samengaat met nieuwbouw. Start: voor het voormalig belastinggebouw aan de Puntegaalstraat. Kosten € 3,50 pp. Aanmelden 010-4362844, of algemeen nummer CVD 010 2438100.

Leiden

In de Hortus Botanicus brengen de bloeiende Dahlia’s een vrolijk accent in zomerborders. Zo 10 aug om 12u een wandeling langs deze uit Mexico afkomstige planten bij de entree van de Hortus, Rapenburg 73, Leiden. Entree + € 1,50.