Sarkozy ontmoet de Dalai Lama toch niet

rotterdam. Carla Bruni-Sarkozy, de vrouw van de Franse president, zal op 22 augustus in een boeddhistische tempel in het Zuid- Franse Lodève een dienst bijwonen geleid door de Tibetaanse religieuze leider, de Dalai Lama. Maar de Dalai Lama krijgt de president zelf niet te zien tijdens zijn elfdaagse bezoek aan Frankrijk, dat volgende week begint. Sarkozy heeft laten weten dat hij de ”redenen” van de Dalai Lama begrijpt ”om geen ontmoeting aan te vragen” met de president. Dat wordt gezien als een elegante manier om toe te geven dat Sarkozy zich zélf heeft bedacht. Eerder stond de president erop de geestelijke te ontmoeten. Nadat China daartegen had geprotesteerd, zei hij dat dat het niet aan China was om zijn agenda te bepalen. Maar hij zag er daarna toch vanaf.