Rintje Kleur

Rintje Kleur Rintje Sieb Posthuma Henriette heeft niet alleen roze strikken in haar vacht; ook haar hele kamer is roze. Naast haar roze mand staat een roze kaptafeltje met een spiegel. „Ik word duizelig van al dat roze”, zegt Tobias. „En het is ook saai.” „Vind ik ook”, zegt Rintje. „Er zijn zo veel andere mooie kleuren!” „Het leukst zijn kleuren die je zelf maakt!” zegt Tobias. „Je hebt maar drie kleuren nodig, blauw, rood en geel, en daarmee kan je heel veel andere kleuren maken. Ik zal het laten zien.” Tobias pakt verfspullen, doet wat blauwe en gele verf op een schoteltje en roert het door elkaar. „Oh!” zegt Henriette. „Het wordt groen!” „En nu doe ik blauw en rood door elkaar”, zegt Rintje. Hij roert en even later is het prachtig paars. „En wat gebeurt er met geel en rood?” vraagt Henriette. „Dat wordt oranje; kijk maar!” zegt Tobias. „En alles door elkaar?” vraagt Rintje, en hij probeert het meteen. „Vies bruin. Het lijkt wel een drol!” „En nu roze!” zegt Henriette. „Daar hebben we ook wit voor nodig”, zegt Tobias. Hij doet een beetje wit bij de rode verf en het wordt roze. „Pffffft.” Henriette zucht diep. „Dit is toch echt de allermooiste kleur.” illustratie Sieb Posthuma Posthuma, Sieb

Henriette heeft niet alleen roze strikken in haar vacht; ook haar hele kamer is roze. Naast haar roze mand staat een roze kaptafeltje met een spiegel.

„Ik word duizelig van al dat roze”, zegt Tobias. „En het is ook saai.”

„Vind ik ook”, zegt Rintje. „Er zijn zo veel andere mooie kleuren!”

„Het leukst zijn kleuren die je zelf maakt!” zegt Tobias. „Je hebt maar drie kleuren nodig, blauw, rood en geel, en daarmee kan je heel veel andere kleuren maken. Ik zal het laten zien.”

Tobias pakt verfspullen, doet wat blauwe en gele verf op een schoteltje en roert het door elkaar.

„Oh!” zegt Henriette. „Het wordt groen!”

„En nu doe ik blauw en rood door elkaar”, zegt Rintje. Hij roert en even later is het prachtig paars.

„En wat gebeurt er met geel en rood?” vraagt Henriette.

„Dat wordt oranje; kijk maar!” zegt Tobias.

„En alles door elkaar?” vraagt Rintje, en hij probeert het meteen. „Vies bruin. Het lijkt wel een drol!”

„En nu roze!” zegt Henriette.

„Daar hebben we ook wit voor nodig”, zegt Tobias. Hij doet een beetje wit bij de rode verf en het wordt roze.

„Pffffft.” Henriette zucht diep. „Dit is toch echt de allermooiste kleur.”

    • Sieb Posthuma