Regering wil af van Musharraf

De Pakistaanse regering gaat een afzettingsprocedure beginnen tegen president Pervez Musharraf. De leiders van de twee grootste partijen, de PPP van Asif Ali Zardari en de PML-N van Nawaz Sharif, hebben dat gisteren bekendgemaakt. „De coalitieleiders vinden dat het noodzakelijk is geworden om de afzetting van generaal Musharraf in gang te zetten”, zei Zardari op een persconferentie in Islamabad, die volgde op twee dagen overleg met Sharif. De partijleiders sturen nu dus aan op afzetting van Musharraf via de parlementaire weg. Daarvoor hebben ze een tweederde meerderheid nodig. De afgelopen dagen is er zwaar gelobbyd bij kleinere partijen voor steun. Zardari waarschuwde Musharraf om niet te reageren met de ontbinding van het parlement. Die macht heeft hij. (AP, Reuters)