Regering VS: mysterie miltvuurbrieven na 11/9 is nu opgelost

Washington. De Amerikaanse wetenschapper Bruce Ivins, die vorige week zelfmoord pleegde, is ”de enige verantwoordelijke” voor het verspreiden van miltvuur (anthrax) in de Verenigde Staten in de weken na de aanslagen van 11 september. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt. Ivins werd sinds kort officieel verdacht van betrokkenheid. Het ministerie baseert zich op een onderzoeksrapport van de FBI. Daarin staat dat in het laboratorium van Ivins miltvuurbacteriën zijn gevonden met ”bepaalde genetische eigenschappen” die ”identiek” zijn aan de miltvuurbacteriën die in de poederbrieven zaten. Ivins zou als enige toegang hebben gehad tot de bacterie. Volgens de FBI zou Ivins ook hebben beschikt over het type enveloppen dat werd gebruikt voor het versturen van de miltvuurbacteriën. Volgens het Openbaar Ministerie wordt het onderzoek nu afgerond. Daarna wordt de zaak officieel gesloten.