Radio Voorkeur

Desmet live. Keuze uit de mooiste interviews van Theodor Holman in café Desmet in Amsterdam. Vanavond drie interviews: met schrijfster Manon Uphoff over mannelijke trots en eer; met Christine van Broeckhoven, hoogleraar moleculaire biologie en genetica, over o.m. de ziekte van Alzheimer; en met filosofe en schrijfster Stine Jensen over hoe de popmuziek is veranderd door de invloed van vrouwen. Radio 5, 18.05-20.00u.

Kunststof. Petra Possel praat met operazanger Marcel Beekman (tenor). Een paar jaar geleden zong hij nog in het Nederlands Kamerkoor, sinds kort maakt hij carrière als solist. Zijn glansrol dit jaar was die van Christus in de Lucas Passie van de hedendaagse Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki. Radio 1, 19.04-20.00u.

BBC Proms 2008. Amerikaanse muziek in deze aflevering van de Proms. Van de componisten Torke, Adams, Bernstein en Ellington. BBC 3, 23.00-0.30u.

Legendarisch live. Historisch optreden van Meat Loaf in 1978. Met o.m. de nummers Bat out of hell en Paradise by the dashboard light. Presentatie: Marc Stakenburg. Radio 2, 23.05-0.00u.