Poetry International

In de rubriek `Pleidooi` uitte directeur Kwakman van Poetry International (CS 25 juli) zijn misnoegen over niet gekregen erkenning en subsidie. Het is triest om het relaas van een directeur te lezen die zelf geen enkel voorstel of initiatief toont voor (de financiering van) het voortzetten van een prima evenement en alleen maar aanklopt bij de overheid voor geld! Ik ben ook directeur, van een goed doel, en haal ieder jaar meer geld op voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, zonder enige subsidie van de overheid. Wellicht kan de heer Kwakman nadenken over andere vormen van financiering: door het bedrijfsleven, loterijen, of een CBF-keur en ga dan leren collecteren: dat is pas echt `bedelen` en dan hoor je direct wat het publiek, de gever (de belastingbetaler) er van vindt.

    • Hans Vroom