Kinderen Selectie

Kraggenberg

In het Voorsterbos wonen naast dieren als boomklever, bonte specht, wielewaal, vos, kikker en pad, ook kabouters en elfjes. Tijdens een begeleide zoektocht ontdekken de kinderen hoe de kabouterwereld in elkaar zit. Ze ontdekken waar de kaboutertjes wonen, zien de stoelen waar ze op zitten en de bekers waar ze limonade uit drinken. En kinderen die heel goed kijken, zien misschien kabouters en elfjes! Kinderen tot 8 jaar en hun ouders kunnen op woensdag 13 augustus van 14-15u30 met de boswachter van Natuurmonumenten meespeuren naar kabouters en elfjes. Start parkeerplaats werkschuur De Stiente, Kraggenburgerweg 21 in Kraggenburg. Vooraf aanmelden: 0527 24 66 44 of via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Tip: trek oude kleren en stevige schoenen of laarzen aan.

Amsterdam

Twee oude dametjes wonen hun hele leven samen. Echt gezellig vinden ze dat niet meer, ze missen iets…of iemand. Het allerliefst willen ze Oma zijn. Maar hoe word je nou Oma? Zondag 17 augustus, 15u, Theater van ’t Woord, door theatergroep De Brandstichting. I.s.m. Jeugdtheater De Krakeling. Voor kinderen vanaf 3 jaar. Toegang: € 7,50. Met OBA-pas of Stadspas: € 5. Kaarten aan balie van de receptie begane grond 020-5230801.

Den Haag

Op woensdag en zondagmiddag zijn er bij Escher in het Paleis te Den Haag workshop middagen voor kinderen waar een Escher Wentelteefje kan worden gemaakt. Passend bij dit thema is in de laatste vakantiemaand een extra website wedstrijd georganiseerd. Het zelf gemaakte Wentelteefje kan tenslotte op weg naar huis ontsnappen! Je kunt hem dan zo maar ergens vinden: half uit de brievenbus, thuis in je kamer, in de tuin, of het bos, op het grootste plein in de buurt, in de bus, of op de stoep voor Het Paleis en natuurlijk met een ijsje in een stoel. Als je het Wentelteefje digitaal fotografeert, is het ontsnapte Wentelteefje gevonden. Dat willen we graag weten en dus kan de foto naar Escher in Het Paleis worden gemailed. Er is ook een kleurplaat van het Wentelteefje. In september wordt op de website bekend gemaakt wie de winnaars zijn in de leeftijd: 4 tot 6 jaar, 7 tot 10 jaar en 11 tot 15 jaar. Wie niet genoeg aan 1 wentelteefje heeft, kan een kleurplaat van het Wentelteefje maken die ook meedoet. De kleurplaat is ook de downloaden van www.escherinhetpaleis.com

Zo 31 aug is de laatste workhop. 13u30-16u30. Entree kinderen tot 7 jaar gratis; 7-15jaar: €5,-; Volwassenen: €7,50. Gemeentemuseum Den Haag, Lange Voorhout 74 Open: di tm zo 11-17u. Inl 070-42 777 30.

Den Helder

Op zaterdag 9 en zondag 10 augustus tussen 10-16u kunnen kinderen en hun ouders een kijkje nemen bij waddengebied Balgzand: een relatief onbekend maar bijzonder en zeer vogelrijk waddengebied in het industriegebied van Den Helder. Vogelaars raken er niet over uitgesproken. Het centrale punt op deze dagen is Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje van Landschap Noord-Holland en de Waddenvereniging aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. In de knutselkraam mogen kinderen een waddenkunstwerk maken. Alleen op za 9 aug plm 10u gaan bezoekers met een deskundige kijken naar de vangst in de netten van een vissersboot. Vanachter vogelschermen rondom het informatiecentrum kunnen vogels worden bekeken: aalscholver, lepelaar, tureluur, groenpootruiter, scholekster, visdiefje en vijf meeuwensoorten.

Deelname gratis. Aanmelden is niet nodig. Open Waddenweekend met hoog water op Balgzand