Geen droge dagen

Er komt nog geen einde aan het wisselvallige zomerweer. Een geheel droge dag zit er voorlopig dan ook niet in. De middagtemperatuur schommelt omstreeks normale waarden voor de tijd van het jaar. Gisteren waren de neerslagverschillen in het land groot. Zo viel in de Achterhoek, Twente en Drenthe nauwelijks regen, terwijl in bijvoorbeeld Nieuwerkerk aan den IJssel liefst 65 millimeter werd gemeten (in 24 uur tijd). Op Ameland is de hoeveelheid neerslag over de eerste acht dagen van de maand meer dan 150 millimeter, terwijl voor augustus 60 millimeter normaal is.

Dankzij een uitloper van hoge luchtdruk is het vanavond en vannacht vrijwel overal droog en komen opklaringen voor. Bij een afnemende wind wordt het vannacht behoorlijk fris, tot plaatselijk 10 graden in Limburg.

Morgen laat de zon zich geregeld zien en is het op de meeste plaatsen droog. Later op de dag komt bewolking opzetten, in de avond vanuit het westen gevolgd door regen. Tegen die tijd zal de zuidwestelijke wind zijn aangetrokken om langs de kust krachtig tot hard te worden, kracht 6 à 7. Het wordt 19 tot 22 graden.

Zondag begint regenachtig. In de loop van de ochtend, maar vooral in de middag wordt het droog. Voor de zon lijkt echter weinig ruimte te zijn. Met een stevige zuidwestelijke wind, aan zee opnieuw kracht 6 tot 7, wordt het 20 graden aan zee en rond 22 graden in het binnenland.