Draagbare gitaarleraar

Tascam GT-R1
Tascam GT-R1

Even wat tegenwicht bieden aan al die virtuele gitaarhelden in Guitar Hero: de Tascam GT-R1 is een digitale recorder, gitaarleraar en draagbare studio voor singer/songwriters. Je kunt, mits je een instrument beheerst, inpluggen en meespelen met bestaande liedjes. Leuker is het om je eigen liedje op te nemen: de GT-R1 beschikt over een aantal ritmetracks,een ingebouwde versterkersimulator en een externe stereomicrofoon om een akoestisch instrument of zangpartijen toe te voegen. Zo kun je je eigen liedjes partij voor partij opbouwen (overdubben) en uiteindelijk een wereldhit produceren.

Wie liever meespeelt met bestaande tracks kan de GT-R1 het oorspronkelijke gitaarsignaal wegfilteren in een soort karaoke-stand. Daarnaast is de toonhoogte en snelheid van het origineel te veranderen. Handig als je een snelle riedel wilt uitzoeken.

Marc Hijink

Prijs: circa 200 euro. Meer recorders op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink