Correcties & aanvullingen

Chahine en Nasser

In het bericht Onafhankelijk tot elke prijs (28 juli, pagina 8) over de overleden Egyptische regisseur Youssef Chahine staat dat hij zijn eerste film in 1950 maakte, „toen de Egyptische filmindustrie dankzij de steun van president Nasser tot bloei kon komen”. Nasser greep de macht in 1952 en de steun kwam dus later in de jaren vijftig.

Solzjenitsyn

In het artikel De groten keren altijd terug in de belangstelling (4 augustus, pagina 6) wordt gemeld dat alleen het eerste deel van Aleksandr Solzjenitsyns werk Het Rode Wiel ooit in een andere taal dan het Zweeds is verschenen. Het tweede deel, November 1918 verscheen echter ook in het Engels.

Rwanda

In het artikel Rwanda: Franse leiders speelden rol in genocide (6 augustus, pagina 5) wordt Frankrijk de voormalige kolonisator van Rwanda genoemd. Dit is onjuist: Rwanda werd in 1962 onafhankelijk van België.

Maan

In het bericht Pro-Tibet protest in Peking voor fakkel (6 augustus, pagina 5) staat dat Yang Liwei de eerste Chinees op de maan was. Dat is onjuist. Yang was de eerste Chinees in de ruimte.