Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Biefstuk in oestersaus

Om in olympische sferen te komen, vandaag een Chinese klassieker: biefstuk in oestersaus. Kijk op nrc.tv om te zien hoe ik dit gerecht bereid.

Voor 2 personen:

300 g biefstuk

½ eetlepel maïzena

1 eetlepel droge sherry

1 eetlepel lichte sojasaus

1 theelepel sesamolie

2 lente-uitjes

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels oestersaus

Snijd het vlees in plakjes van een paar millimeter dikte en leg ze in een diep bord. Bestrooi met maïzena en schenk er de sherry, de sojasaus en de sesamolie over. Schep het vlees goed om en laat 10 – 15 minuten marineren. Snijd de lente-uitjes in reepjes. Zet een wok op hoog vuur en wacht tot hij gaat walmen. Laat intussen het vlees uitlekken in een zeef en vang de marinade op. Schenk de olie in de wok en wals deze even rond zodat hij goed heet wordt. Doe het vlees in de wok en roerbak het ongeveer anderhalve minuut. Schenk de oestersaus in de wok. Schep het vlees nog een minuut lang om in de saus. Voeg de opgevangen marinade toe, schep nog een keer om en haal de wok van het vuur. Bestrooi de biefstuk voor het serveren met lente-ui. Lekker met rijst en komkommersalade of gestoomde broccoli.

Zie op www.nrc.tv hoe Janneke dit recept maakt.