Alex redt het kasteel

Alex is een jongetje dat alleen aan zichzelf denkt. Hij woont naast een groot kasteel. Hij heeft bruin haar, en het belangrijkste, hij is ontzettend snel. Je zou denken dat het niet sneller kan maar toch is dat niet zo. Het lijkt wel of hij elke dag sneller kan lopen. Meestal zijn snelle mensen een soort superheld is maar hij denkt alleen aan zichzelf. Op een dag is zijn moeder naar de dokter gegaan. De dokter zei dat hij moest gaan zwemmen. Alex loopt naar de rivier om te zwemmen. Hij sjeest het water door maar dan opeens voelt hij iets geks.

Hij is moe, maar hij is toch nooit moe zou je denken. Hij gaat uitrusten in het water want hij is al zover, hij kan niet meer terug. Dan komt er een gat in het grote kasteel van het dorp waar Alex woont. Al het water stroomt naar binnen en Alex stroomt mee. Maar dan opeens stroomt hij niet meer verder hij zit in het gat. Het water kan er niet meer langs. Hij heeft het kasteel gered.

Sprookje van Daniël Arthur Ernste, 10 jaar, uit Schoorldam