60.000 Nederlanders

Foto Ad Nuis Nuis, Ad

Albert, Koos, Annie en Riekie zijn een dagje uit. Ze hebben net een visje gegeten in de haven van Urk, en hebben dorst gekregen. Koos en Annie zijn zusters uit Epe en Emst. Hun verre achterneef Albert wilde graag naar Urk, waar hij nog nooit was geweest. Riekie is van de koude kant, maar houdt erg van havens. Die van Urk biedt plaats aan zo’n 200 boten. Vorig jaar verbleven 60.000 Nederlanders tijdens een vakantie in eigen land op een boot. 90.000 Nederlanders brachten een vakantie van meer dan acht dagen door op een boot in het buitenland. Het is een van me minst populaire verblijfsvormen. Het hotel is het populairst, gevolgd door appartement en een vakantiebungalow. Riekie en Albert zijn net naar Tunesië geweest. Dat vonden ze wel erg warm. Annie vertrekt binnenkort naar Lapland. Daar verheugt ze zich erg op.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een cijfer over ‘de Nederlander’ te belichten.