6 DANSEN Solar Weekend Festival

Speeltuin voor houseliefhebbers

Maasplassen

Vandaag t/m zondag (jaarlijks), 11.00-23.00u. Recreatieplas De Weerd, Roermond. Dagticket: 39 euro, weekend: 49 euro, camping: 65 euro. www.solarweekend.nl

Langzaamaan krijgt Solar Weekend een bekende naam in Nederland. Voor de vierde keer wordt dit jaarlijkse muziekfestival gehouden, aan de Maasplassen bij Roermond. Een weekend lang kun je op ontdekkingstocht gaan. De organisatie bestempelt het als ‘creatief crossover-festival’.

Grenzen worden dit weekend zeker overschreden. Met een muzikale programmering die varieert van minimal tot dubstep, van rauwe electro tot hiphop en van funk tot house. Uiteraard draaien er enkele gevestigde dj’s, maar er is ook ruime aandacht voor opkomende acts. Naast de inmiddels doorgebroken jazzpopband Room Eleven en rapper Jawat! staan bijvoorbeeld ook de Amsterdamse gabberpunkers van Aux Raus en de do-it-yourself dj Hakki Takki geprogrammeerd. Voor wie house lekker vindt maar graag meer ontdekt, is Solar een fijne speeltuin.

Het leuke is: hier komt een zeer breed publiek op af. Ouders met jonge kinderen, houseliefhebbers, trendsetters en kunstenaars. Waarom? Er is meer dan muziek. Allerhande creatievelingen dragen bij aan dit festival, met workshops als vj-en, graffiti-bomben en lachtherapie. Dezer dagen is recreatieplas De Weerd omgetoverd tot (letterlijk en figuurlijk) kleurrijk gebied.

Vandaag al kun je op de camping terecht. Hoewel morgenochtend pas de eerste officiële acts beginnen, is er vanavond een preparty, met onder meer de Engelse dj Serge de Santiago en Lady Aïda. Deze camping ligt op het strand, aan de overkant van het festivalterrein. Daar kom je dus met een bootje. Wanneer het festivalterrein leegloopt om elf uur ‘s avonds, kunnen kampeerders nog nagenieten tijdens de afterparties. Nog geen kaartje? Ter plekke zijn nog enkele kaartjes beschikbaar aan de kassa.

Marjolein Marchal

    • Marjolein Marchal