5,5 jaar cel voor hulp aan Osama

De Jemeniet Salim Ahmed Hamdan, de voormalige chauffeur van Osama bin Laden, is veroordeeld tot 5,5 jaar celstraf wegens steun voor terrorisme. De jury, bestaande uit zes Amerikaanse militairen, gaf hem aftrek van voorarrest. Hamdan heeft al vijf jaar op de Amerikaanse marinebasis op Guantánamo Bay vastgezeten en zou over vijf maanden weer vrijkomen. Maar de Amerikaanse regering vindt dat het Hamdan en andere „vijandelijk strijders” voor onbepaalde tijd kan vasthouden, zo lang als de oorlog tegen terrorisme voortduurt. Hamdan bedankte de jury voor het vonnis en had zich eerder op de dag verontschuldigd voor de pijn die Al-Qaeda de slachtoffers van de aanslagen heeft toegebracht. „Ik bied mijn excuses aan als iets wat ik heb gedaan hen pijn heeft gedaan.” (AP, Reuters)